10.06.2020

Поради педагогам та батькам щодо збереження емоційного здоров’я

 

«Осінні секрети хорошого настрою»

Психологи вивели 4 правила, які допоможуть позбутися нудьги і завжди мати хороший життєвий настрій. 

І. Рух і життєва активність.

Люди, які живуть активним життям, набагато рідше схильні до стресів і нападів нудьги. Цікава робота чи творчість, а також заняття спортом просто не залишають часу для депресії. А також активні фізичні навантаження сприяють виробленню гормону ендорфіну, який викликає почуття ейфорії.

 

ІІ. Дружба з оптимістами.                                                              

Намагайтеся спілкуватися з позитивними людьми. Кажуть, що поганий настрій заразний, тому краще «заряжатися» від тієї частини вашого оточення, яка сповідує позитив, життєлюбність і хороший настрій.

 

ІІІ. Правильний раціон.

Виявляється, наше меню теж здатне впливати на душевний стан. Наприклад, гіркий шоколад давно визнаний активним борцем з поганим настроєм. Також позитивно впливають на психіку банани, ананаси, сливи та яблука. З іншої сторони, картопля, хліб і макарони мають заспокійливу дію.

 

ІV. Свіже повітря та сонячне світло.

Сонячне світло підвищує в організмі вироблення гормону щастя — серотоніну, який відповідальний за хороший настрій. У результаті регулярних прогулянок і тривалого перебування на природі людина відчуває прилив життєвих сил та поліпшення настрою, організм краще здійснює опір стресам, а життя відчувається яскравішим, цікавішим та насиченішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар